Ashford Weefrieten

17,2557,50

Wissen

Beschrijving

Wil je naast je standaard 30/10 hevelriet weven met een andere weefdichtheid? Ashford levert voor alle soorten hevelrietgetouwen weefrieten met verschillende weefdichtheden. Je zelf gesponnen wol, repen stof of fijner garen hoeft niet meer in de kast te blijven liggen. Er valt allemaal mee te weven met dit assortiment aan rieten.

Voor je rigid heddle -, knittersloom of SampleIt zijn er de volgende rieten beschikbaar: 10/10 (2,5 dents per inch), 20/10 (5 dents per inch), 30/10 (7,5 dents per inch), 40/10 (10 dents per inch), 50/10 (12,5 dents per inch) of 60/10 (15 dents per inch). Ook is er een vari-dent riet beschikbaar waarbij je zelf je riet samen kan stellen met verschillende weefdichtheden.

Het riet is gemaakt van stevig nylon met een berkenhouten rand en verkrijgbaar in verschillende lengtes.

Let op: als je een nieuw getouw koopt, wordt deze standaard geleverd met een 30/10 riet.

Het kan zijn dat er een levertijd geldt. Na de bestelling hoor je z.s.m. of het riet op voorraad is en/of welke levertijd er geldt.

Het is ook mogelijk om met een dubbel riet (2 rieten achter elkaar) te weven, om zo het aantal scheringdraden per cm te verhogen of om een dubbelweefsel te maken. Hier heb je een speciaal opzetstuk voor nodig (second heddle kit). Bij de nieuwe 25 cm brede SampleIt zit deze mogelijkheid al in het getouw gefreesd. Bij de oude 20cm brede SampleIt is dubbel weven niet mogelijk.

 

 

Andere suggesties…