Breedtehouder

30,5052,00

Verminder inweven en draadbreuk met een breedtehouder

Wissen

Beschrijving

Ter vermindering van inweven is een breedtehouder het instrument om de schering op de juiste breedte te houden. Plus dat het frictie op de zelfkanten vermindert en daarmee de kans op draadbreuk verkleint.

Iedere breedtehouder is uit te schuiven tot een maximale lengte. Aan ieder uiteinde zitten scherpe pennetjes, zodat hij tijdens het weven blijft zitten. Bij het juist plaatsen op het weefsel, beschadig je het weefsel niet.

Om de lengte te bepalen, leg je de breedtehouder langs het riet en maak je hem zo lang als de schering breed is. Na iedere 2-3 cm geweven te hebben, boom je op en verplaats je hem weer een stukje naar voren.

De houten breedtehouders zijn afgelakt en van het merk Glimakra. Ze zijn licht in gewicht en eenvoudig te verplaatsen tijdens het weven. Bij de levering zitten er piepschuimen beschermhoeken om, welke daarna als beschermhoesjes dienen.

De kleurrijke strekkers van Toika zijn van metaal en even zo makkelijk op het weefsel te plaatsen. Hier zitten wel kunststof beschermhoesjes bij.

In het Engels is het een temple.

Reactie klant: “Ik wil je even laten weten dat mijn nieuwe breedtehouder erg goed bevalt. Meestal doe ik het zonder. Nu ben ik bezig aan een vrij breed weefsel en dan is een breedtehouder toch wel fijn. Ook de schuin geplaatste tandjes werken goed zonder gaatjes na te laten. Kortom een fijn ding om te gebruiken!”

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Breedtehouder” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…