Erica Tafelgetouw van Louët

30,00415,00

Uitstekend tafelgetouw: compact, opklapbaar, draagbaar en betaalbaar

Wissen

Beschrijving

Erica is een compact tafelweefgetouw van Louët met een weefbreedte van 30 of 50 cm.

Het is een aantrekkelijk alternatief voor een hevelrietgetouw door meer bedieningsgemak, gelijkmatigere belasting van de scheringsdraden, grotere sprong (ca. 4,5 cm) en de flexibiliteit in het aantal draden per cm. Maar vooral de uitbreidbaarheid naar 3 of 4 schachten maakt het verschil met een hevelrietgetouw groot.

Erica wordt geleverd als ongelakt montagepakket, standaard met 2 schachten, ingebouwde evenaar, roestvrijstalen riet (40/10), 200 Texsolv hevels (150 mm) en kruis- en aanbindlatten.

Let op, bij zowel de 30cm als de 50cm brede versie worden maar 200 hevels geleverd, ongeacht het aantal schachten. Heeft het getouw meer dan twee schachten, vergeet dan niet om extra Texsolv hevels maat 15 cm te bestellen, want anders kom je snel te kort.

Ter informatie voor hevelrietwevers: met een regulier roestvrijstalen 40/10 riet, kan je wel allerlei weefdichtheden inrijgen. Dit in tegenstelling tot een hevelriet van 40/10, waar je vast zit aan die 4 draden per cm.

Dit tafelgetouw is vernoemd naar Erica de Ruiter. Veertig jaar deed zij onderzoek naar weefsels op drie schachten: keper, gerstekorrel, M’s-en-O’s, honingraat, dik en dun, gewatteerd, herdersweefsel, kettinglancé, blokweefsels, schijnpatronen en veel meer.

Selecteer in het menu welke uitvoering je zou willen met betrekking tot de breedte en het aantal schachten.