Workshop Kaartweven

90,00

In twee dagdelen leren kaartweven

Categorieën: ,

Beschrijving

~ Workshop Kaartweven ~

met Marieke Kranenburg 

Vind je kaartweefsels ook zo bijzonder en ben je nieuwsgierig naar hoe deze banden gemaakt worden? Tijdens deze workshop van twee dagdelen, krijg je inzicht in de mysteries van deze eeuwenoude weeftechniek. Marieke leert je de beginselen van het weven met kartonnen kaartjes, waaronder de Egyptische diagonaal en het double-faced weven.

De workshop is inclusief garen en 20 kaartjes. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met je eigen bandweefsel en kaartjes, zodat je thuis nog eens een kaartweefproject kan beginnen. Weefwinkel voorziet in bandweefgetouwen. Mocht je een eigen bandweefgetouw of hevelrietgetouw hebben, dan kan je deze meenemen en gebruiken. Geef dit van tevoren aan. Het eigen bandweefgetouw kan geen Ashford Inklette of SampleIt zijn. Deze getouwtjes hebben niet genoeg werkruimte. Een normaal bandweefgetouw of  hevelrietgetouw (rigid heddle / knitters loom) is wel geschikt.

De workshop is geschikt voor beginners. Mocht er na afloop veel enthousiasme en animo zijn, dan kan er een vervolg workshop georganiseerd worden, waarbij er wordt ingegaan op het lezen en ontwerpen van patronen.

Praktische zaken

  • Data – zaterdag 20 en 27 oktober van 10.00 – 14.30
  • Investering voor twee dagdelen: €90,-
  • De compacte groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers
  • Inclusief koffie en thee, wel zelf de boterhammen meenemen
  • Locatie – Zutphen, Oudewand 31-33
  • Heb je er zin in? Schrijf je dan in door dit product aan je winkelmandje toe te voegen. Vergeet niet om ‘afhalen’ te selecteren bij de bezorgvorm, anders betaal je verzendkosten.
  • Uiterlijk 6 oktober inschrijven
  • Voor workshops en cursussen gelden aanvullende specifieke voorwaarden. Lees hier meer.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Workshop Kaartweven” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *